Ko še ni potrebe po kirurškem liftingu obraza ali pa obraz za nekirurški dvig z nitmi ni primeren, lahko za obnovo čvrstosti obraza in sijočo ter mladostno kožo napravimo vampirski lifting.

Na kratko o posegu

  • Z uporabo drobnih iglic lahko v kožo in tik pod njo vbrizgamo rastne faktorje in matične celice, ki jih predhodno odvzamemo s popolnoma nebolečim in enostavnim odvzemom krvi, in iz maščobe z motečih predelov.
  • Matične celice in rastni faktorji vzpodbudijo rast naših lastnih podpornih tkiv (kolagen, elastin), koža se obnovi, navlaži od znotraj in postane napeta ter sijoča.
  • Postopek traja 30 min in je praktično neboleč.
  • Učinek je viden takoj in se v naslednjih dveh ali treh mesecih še stopnjuje.

Več o posegu

Ne zgolj obrazne obline, tudi koža z leti in izpostavljenostjo soncu postane siva, utrujena, tanka in utrujena. Medtem ko so do sedaj možnosti obnove kože bile relativno skope, je razvoj molekularne biologije in nanomedicine prinesel napredek v razumevanju obnove tkiv tudi v lepotni medicini.

Matične celice so v zadnjih letih pravi hit, saj so strokovnjaki prepoznali njihov potencial pri obnovi tkiv. To so nekakšne predcelice, ki se z ustreznim dražljajem lahko razvijejo v prav vsako vrsto celice človeškega telesa in zamenjajo stare in poškodovane celice tkiv in organov. Sposobne so samoobnove in imajo izreden potencial pomnoževanja. Ko s pomočjo matičnih celic uspemo obnoviti kožo obraza, bo tak obraz deloval bistveno lepši, bolj svež, spočit in privlačnejši.

Izraz »vampirski facelift« je malce neposrečen naziv, ki pa se je v Holywoodu, kjer so zveneča imena in nazivi postopkov nekaj običajnega, postal izjemno popularen.

Pri tehniki se z enostavnim odvzemom krvi (kot v laboratoriju) odvzame nekaj mililitrov krvi, ki se jo v posebnem postopku procesira, koncentrat pa vsebuje matične celice. Te lahko pridobimo tudi z odvzemom manjše količine maščobe, ki jo odvzamemo z motečih področij, v lokalni anesteziji in zgolj v nekaj minutah. Odvzeto maščobo pripravimo na poseben način, nato pa s pomočjo DermaPen naprave s številnimi drobnimi iglicami obraz pripravimo za sprejem matičnih celic iz odvzete krvi ali maščobe. V koncentratu je  prav tako veliko rastnih faktorjev, ki spodbujajo nastajanje novega kolagena, elastina in ostalih podpornih molekul medceličnine.

Učinek vampirskega liftinga se pokaže takoj, s prehodno oteklino in rdečino, koža pa v dveh do treh dneh postane sijoča, napeta in gladka. Učinek se še izboljšuje v naslednjih mesecih, postopek pa je za res kakovostno kožo obraza potrebno občasno ponoviti.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako pogosto je za vzdrževanje učinka vampirski facelift potrebno ponavljati?
Ali sem kandidat/ka za vampirski facelift?
Ali so rezultati vampirskega facelifta vidni takoj?

Spoznajmo se

Imate vprašanje in ne najdete odgovora? Pišite nama, z veseljem odgovoriva in svetujeva. Če nama zaupate vašo telefonsko številko, vas pokličeva nazaj.

Imate vprašanje in ne najdete odgovora? Pišite nama, z veseljem odgovoriva in svetujeva. Če nama zaupate vašo telefonsko številko, vas pokličeva nazaj.

OGLEJTE SI TUDI

Nevio Medved, dr. med

specialist kirurg

Kaj je za vas lepota?

Lepota je nekaj, kar znajo zelo redki opisati z besedami, in nekaj kar prav vsi začutimo. Gre za edinstven občutek ugodja, ki je poznan slehernemu izmed nas. Čutimo jo lahko v naravi, v ljudeh okoli nas, vsekakor gre za občutke, ki nas napolnijo s pozitivni čustvi in v njih uživamo. Osebno v ljudeh lepoto doživljam predvsem kot odraz pozitivne življenjske energije, zadovoljstva in samozavesti. Tudi sam sem mnenja, da lepota, ki jo čutimo v ljudeh, prihaja od znotraj. 

Vaša lepotna načela?

Ko govorimo o lepotnih načelih v estetski kirurgiji, pacientom v prvi vrsti želim odpraviti določene ovire, da svoje telo doživljajo kot lepo, želim jim povrniti ali izgraditi samozavest, tako da na njihovem telesu povrnemo ali vzpostavimo skladnost in ravnovesje. Sledim njihovim realnim željam po naravnem in zmernem ter osveženim izgledom, kjer ni prostora za pretiravanje in vzbujanje pozornosti. Lépo pomeni naravno.

Kakšna lepota vas navdihuje?

Kot zelo čustvenega človeka me navdihuje vse lépo okoli mene, moja družina, narava, ljudje v moji bližini. Vsekakor pa bi izpostavil  občutek zadovoljstva in pozitivno energijo, ki jo občutim ob zadovoljnih pacientih, kjer notranji lepoti omogočimo, da zasije navzven.

Katero področje estetike vas najbolj navdušuje?

Navdušujejo me prav vsa področja estetike, vsako s svojimi izzivi.  Tudi z manjšimi, ambulantnimi posegi pomlajevanja lahko dosežemo veliko zadovoljstva. Z večjimi posegi oblikovanja telesa, pa se do neke mere približam skriti, neuslišani želji po kiparjenju … V tem preprosto uživam!

Reference

Nevio Medved, dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, član Slovenskega združenja za plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo – SZPREK. Leta 2006 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in v letu 2013 opravil specialistični izpit za področje plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije ter specialistični izpit Evropskega združenja plastičnih kirurgov, s čimer je pridobil naziv »Fellow of EBOPRAS«.
Praktične izkušnje s področja estetske kirurgije je pridobival kot dolgoletni sodelavec dr. Franca Planinška, v zadnjih letih je sodeloval tudi z dr. Barbaro Čokl. Leta 2017 je s kolegom dr. Igorjem Višnjarjem ustanovil ZASEBNO kliniko MedvedVišnjar estetska kirurgija.
Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu.
Od leta 2017 je zaradi prepoznanega izjemnega občutka in smisla za obrazno estetiko nacionalni inštruktor za oblikovanje obraza s polnili Belotero.

×

Igor Višnjar, dr. med

specialist kirurg

Kaj je za vas lepota?

Definirati lepoto je izjemno težavno in nerodno, saj obstaja toliko njenih različnih oblik in vrst. Zdi se mi, da so tisti, ki so življenju srečni, prav zaradi tega lepi. Ljudje, ki so zadovoljni, žarijo na poseben način. Pri tem ni potrebno stremeti k popolnosti, potrebno se je sprijazniti s stvarmi, ki jih v življenju ne moreš imeti in znati biti zadovoljen s tistim, kar imaš. Pogosto se nekaterih stvari, ki jih imamo, ne zavedamo in jih imamo za samoumevne ter jih ne znamo ceniti – ljubezen, zdravje, podpora doma, prijatelji.

Zunanja lepota je sicer pomemben dejavnik lastne samopodobe, a mora biti zgolj pika na i in ne osnova naše sreče.

Vaša lepotna načela?

Sem velik pristaš naravnega izgleda, kar je tudi moje glavno vodilo in poslanstvo. Vse preveč je volumskih presežkov pri oblikovanju telesa in obraza, brez prave predstave o obliki in proporcih, ki nas dejansko delajo privlačne. Čar je v tem, da poudariš tisto, kar je na nekom privlačno ter lepo in zakriješ manj privlačne in moteče poteze, obline, kljub temu pa ohraniš karakter človeka, ki je pred tabo. Ključna je zmernost.

Kakšna lepota vas navdihuje?

Zdi se mi, da nas dela lepe in posebne prav naša raznolikost in drugačnost, in prav vsak izmed nas v sebi na svoj način nosi lepoto. Harmonija obraznih ali telesnih potez je odraz lepega in privlačnega, hkrati pa kakšna drobna nepravilnost lahko deluje še bolje, še bolj simpatično in privlačno. Navdihuje me torej individualnost in unikatnost.

Katero področje estetike vas najbolj navdušuje?

Obožujem iskreno srečo in navdušenje, ki ga vidim v očeh pred mano, ko npr. s polnili oblikujem ustnice, in samozavest, ki izžareva iz zadovoljne ženske po povečavi ali dvigu prsi.

Reference

Igor Višnjar, dr. med., specialist kirurg
Klinika MedvedVišnjar, zasebna klinika za plastično in estetsko kirurgijo

UKC Ljubljana, Klinika za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo ter opekline

Strokovna področja
plastična, rekonstruktivna in estetska kirurgija, splošna kirurgija

Poklicna pot
Leta 2008 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in leta 2009 pričel s specializacijo iz kirurgije, leta 2015 je specialistični izpit opravil s pohvalo.

Ves čas svoje kirurške poti se je pod mentorstvom dr. Franca Planinška v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina in Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana intenzivno izobraževal na področju plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, svoje znanje pa je nadgrajeval na klinikah in estetskih centrih v Evropi in ZDA.
Je avtor in soavtor številnih člankov, predavatelj na kongresih estetske kirurgije doma in na področju bivše Jugoslavije.

Je soustanovitelj zasebne klinike MedvedVišnjar estetska in plastična kirurgija.

Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim peelingom.
Od leta 2017 je zaradi prepoznanega izjemnega občutka in smisla za obrazno estetiko nacionalni inštruktor za oblikovanje obraza s polnili Belotero.

×