Lepe noge so prav gotovo eden najvidnejših atributov zapeljive ženske postave. Odvečne maščobne obloge ter ohlapna koža lahko povzročijo veliko nezadovoljstva.

Na kratko o posegu

  • Maščobne obloge, ki se jih ne moremo znebiti s treningom, lahko odpravimo z liposukcijo.
  • Najbolj učinkovita je liposukcija v predelu jahalnih hlač, notranjih stegen, kolen.
  • Z VASER metodo lahko sedaj učinkovito in varno oblikujemo tudi predel goleni in gležnjev.
  • Ohlapno kožo stegen ne moremo drugače napeti kot s kirurškim posegom.
  • V primeru manjšega izreza kože lahko brazgotine skrijemo v pregib, pri večjih izrezih pa je brazgotina postavljena na notranjo stran stegna.
  • Poseg lahko opravimo v splošni anesteziji in traja približno 1-2 uri.
  • Prvo noč običajno prespite na kliniki, že naslednji dan ste odpuščeni v domače okolje, z natančnimi navodili.
  • V prvih nekaj dneh je gibanje treba prilagoditi bolečinam. Postopno lahko aktivnost stopnjujemo.
  • Že po nekaj dneh lahko skoraj brez omejitev opravljate vsa običajna dnevna opravila.
  • Vrnitev na delovno mesto je odvisna od narave dela, upoštevati pa je treba omejitve v gibanju. 4-6 tednov po posegu je treba stalno nositi elastično oblačilo, ki pomaga koži pri krčenju in preprečuje otekanje in nabiranje tekočine – seroma.

Več o posegu

Za lepe in zapeljive noge žal ne poznamo nedrčka push-up, ki bi jih polepšal. Včasih si ženske lahko pomagajo s hlačami, ki do neke mere izoblikujejo stegna, vendar vitkih in oblikovanih meč in gležnjev na žalost nikakor ne moremo “prigoljufati”- lahko jih le zakrijemo z oblačili. Najbolj učinkovito lahko oblikujemo stegna, kolena in boke, nekoliko manj možnosti imamo pri oblikovanju goleni in gležnjev, kjer si pomagamo lahko predvsem z liposukcijo.

Poseg

Najbolj trdovratne maščobne obloge, ki se jih ne moremo znebiti s treningom, lahko odpravimo z lipolizo in liposukcijo. Če gre tudi za ohlapno kožo (ki je največkrat posledica bolj izrazitega hujšanja), pa brez kirurškega posega z izrezom kože ne gre. Če gre le za manjši izrez kože, lahko brazgotine skrijemo v pregib, pri večjih izrezih pa je brazgotina postavljena na notranjo stran stegna. Izjemoma, po masivni izgubi teže, moramo brazgotino postaviti vse do kolen, saj le tako lahko ohlapno in odvečno kožo odstranimo oz. napnemo.

Poseg lahko opravimo v lokalni ali splošni anesteziji in traja približno 1-2 uri. Prvo noč običajno prespite v bolnišnici, že naslednji dan ste odpuščeni v domače okolje z natančnimi navodili. V prvih nekaj dneh je gibanje treba prilagoditi bolečinam. Postopno lahko aktivnost stopnjujemo. Že po nekaj dneh lahko skoraj brez omejitev opravljate vsa običajna dnevna opravila. Vrnitev na delovno mesto je odvisna od narave dela, upoštevati pa je treba omejitve v gibanju. Do 6 tednov po posegu je treba stalno nositi elastično oblačilo, ki pomaga koži pri krčenju in preprečuje otekanje in nabiranje tekočine-seroma.

Pogosta vprašanja in odgovori

Katera je najbolj učinkovita metoda za oblikovanje nog?
Katera so področja, ki jih punce najpogosto popravljajo najpogosteje oblikujete?

Spoznajmo se

Imate vprašanje in ne najdete odgovora? Pišite nama, z veseljem odgovoriva in svetujeva. Če nama zaupate vašo telefonsko številko, vas pokličeva nazaj.

Imate vprašanje in ne najdete odgovora? Pišite nama, z veseljem odgovoriva in svetujeva. Če nama zaupate vašo telefonsko številko, vas pokličeva nazaj.

OGLEJTE SI TUDI

Nevio Medved, dr. med

specialist kirurg

Kaj je za vas lepota?

Lepota je nekaj, kar znajo zelo redki opisati z besedami, in nekaj kar prav vsi začutimo. Gre za edinstven občutek ugodja, ki je poznan slehernemu izmed nas. Čutimo jo lahko v naravi, v ljudeh okoli nas, vsekakor gre za občutke, ki nas napolnijo s pozitivni čustvi in v njih uživamo. Osebno v ljudeh lepoto doživljam predvsem kot odraz pozitivne življenjske energije, zadovoljstva in samozavesti. Tudi sam sem mnenja, da lepota, ki jo čutimo v ljudeh, prihaja od znotraj. 

Vaša lepotna načela?

Ko govorimo o lepotnih načelih v estetski kirurgiji, pacientom v prvi vrsti želim odpraviti določene ovire, da svoje telo doživljajo kot lepo, želim jim povrniti ali izgraditi samozavest, tako da na njihovem telesu povrnemo ali vzpostavimo skladnost in ravnovesje. Sledim njihovim realnim željam po naravnem in zmernem ter osveženim izgledom, kjer ni prostora za pretiravanje in vzbujanje pozornosti. Lépo pomeni naravno.

Kakšna lepota vas navdihuje?

Kot zelo čustvenega človeka me navdihuje vse lépo okoli mene, moja družina, narava, ljudje v moji bližini. Vsekakor pa bi izpostavil  občutek zadovoljstva in pozitivno energijo, ki jo občutim ob zadovoljnih pacientih, kjer notranji lepoti omogočimo, da zasije navzven.

Katero področje estetike vas najbolj navdušuje?

Navdušujejo me prav vsa področja estetike, vsako s svojimi izzivi.  Tudi z manjšimi, ambulantnimi posegi pomlajevanja lahko dosežemo veliko zadovoljstva. Z večjimi posegi oblikovanja telesa, pa se do neke mere približam skriti, neuslišani želji po kiparjenju … V tem preprosto uživam!

Reference

Nevio Medved, dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, član Slovenskega združenja za plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo – SZPREK. Leta 2006 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in v letu 2013 opravil specialistični izpit za področje plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije ter specialistični izpit Evropskega združenja plastičnih kirurgov, s čimer je pridobil naziv »Fellow of EBOPRAS«.
Praktične izkušnje s področja estetske kirurgije je pridobival kot dolgoletni sodelavec dr. Franca Planinška, v zadnjih letih je sodeloval tudi z dr. Barbaro Čokl. Leta 2017 je s kolegom dr. Igorjem Višnjarjem ustanovil ZASEBNO kliniko MedvedVišnjar estetska kirurgija.
Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu.
Od leta 2017 je zaradi prepoznanega izjemnega občutka in smisla za obrazno estetiko nacionalni inštruktor za oblikovanje obraza s polnili Belotero.

×

Igor Višnjar, dr. med

specialist kirurg

Kaj je za vas lepota?

Definirati lepoto je izjemno težavno in nerodno, saj obstaja toliko njenih različnih oblik in vrst. Zdi se mi, da so tisti, ki so življenju srečni, prav zaradi tega lepi. Ljudje, ki so zadovoljni, žarijo na poseben način. Pri tem ni potrebno stremeti k popolnosti, potrebno se je sprijazniti s stvarmi, ki jih v življenju ne moreš imeti in znati biti zadovoljen s tistim, kar imaš. Pogosto se nekaterih stvari, ki jih imamo, ne zavedamo in jih imamo za samoumevne ter jih ne znamo ceniti – ljubezen, zdravje, podpora doma, prijatelji.

Zunanja lepota je sicer pomemben dejavnik lastne samopodobe, a mora biti zgolj pika na i in ne osnova naše sreče.

Vaša lepotna načela?

Sem velik pristaš naravnega izgleda, kar je tudi moje glavno vodilo in poslanstvo. Vse preveč je volumskih presežkov pri oblikovanju telesa in obraza, brez prave predstave o obliki in proporcih, ki nas dejansko delajo privlačne. Čar je v tem, da poudariš tisto, kar je na nekom privlačno ter lepo in zakriješ manj privlačne in moteče poteze, obline, kljub temu pa ohraniš karakter človeka, ki je pred tabo. Ključna je zmernost.

Kakšna lepota vas navdihuje?

Zdi se mi, da nas dela lepe in posebne prav naša raznolikost in drugačnost, in prav vsak izmed nas v sebi na svoj način nosi lepoto. Harmonija obraznih ali telesnih potez je odraz lepega in privlačnega, hkrati pa kakšna drobna nepravilnost lahko deluje še bolje, še bolj simpatično in privlačno. Navdihuje me torej individualnost in unikatnost.

Katero področje estetike vas najbolj navdušuje?

Obožujem iskreno srečo in navdušenje, ki ga vidim v očeh pred mano, ko npr. s polnili oblikujem ustnice, in samozavest, ki izžareva iz zadovoljne ženske po povečavi ali dvigu prsi.

Reference

Igor Višnjar, dr. med., specialist kirurg
Klinika MedvedVišnjar, zasebna klinika za plastično in estetsko kirurgijo

UKC Ljubljana, Klinika za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo ter opekline

Strokovna področja
plastična, rekonstruktivna in estetska kirurgija, splošna kirurgija

Poklicna pot
Leta 2008 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in leta 2009 pričel s specializacijo iz kirurgije, leta 2015 je specialistični izpit opravil s pohvalo.

Ves čas svoje kirurške poti se je pod mentorstvom dr. Franca Planinška v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina in Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana intenzivno izobraževal na področju plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, svoje znanje pa je nadgrajeval na klinikah in estetskih centrih v Evropi in ZDA.
Je avtor in soavtor številnih člankov, predavatelj na kongresih estetske kirurgije doma in na področju bivše Jugoslavije.

Je soustanovitelj zasebne klinike MedvedVišnjar estetska in plastična kirurgija.

Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim peelingom.
Od leta 2017 je zaradi prepoznanega izjemnega občutka in smisla za obrazno estetiko nacionalni inštruktor za oblikovanje obraza s polnili Belotero.

×