Kako estetsko pomemben je videz nadlakti, si niti ne predstavljamo, dokler se koža tega predela ne povesi in postane mlahava

Na kratko o posegu

  • Običajno se želja po korekciji nadlakti pojavi pri mlajših pacientih, ki so shujšali, ali pa pri starejših, kjer je prišlo do ohlapnosti tkiv.
  • Nadlahti najboljše oblikujemo z VASER HD liposukcijo, ki tudi dodatno učvrsti kožo, v primeru pretirano ohlapne kože, pa je le to potrebno kirurško odstraniti.
  • V primeru manjšega izreza kože lahko brazgotine skrijemo v pregib, pri večjih izrezih pa je brazgotina postavljena na notranjo stran nadlahti in proti pazduhi.
  • Poseg lahko opravimo v splošni anesteziji in traja približno 1-2 uri.
  • Nekaj ur okrevate na kliniki, nato ste odpuščeni v domače okolje z natančnimi navodili.
  • V prvih nekaj dneh je gibanje treba prilagoditi bolečinam. Postopno lahko aktivnost stopnjujemo.
  • Že po nekaj dneh lahko skoraj brez omejitev opravljate vsa običajna dnevna opravila.
  • Vrnitev na delovno mesto je odvisna od narave dela, upoštevati pa je treba omejitve v gibanju. 4-6 tednov po posegu je treba stalno nositi elastično oblačilo, ki pomaga koži pri krčenju in preprečuje otekanje in nabiranje tekočine – seroma.
  • V primeru izreza ohlapne kože je potrebno brazgotino posebej pozorno negovati, da postane kar najbolj nežna. Od vseh regij na telesu prav ta brazgotina najdalj časa bledi.

Več o posegu

Oblika ženstvene nadlakti je vitka, ima mehke prehode, slutit je tudi obrise mišic.

Kako estetsko pomemben je videz nadlakti, si niti ne predstavljamo, dokler se koža tega predela ne povesi in postane mlahava. Ko prav vsak gib pospremi pozibavanje odvečnih tkiv, postane stanje izrazito moteče. Še posebej poleti, ko nadlakti z lahkimi in kratkimi oblačili težko prikrijemo. Poleti je zaradi znojenja in stalnega drgnjenja odvečnih tkiv tudi osebna higiena težavnejša, takrat je tudi bistveno več kožnih vnetij. Najpogosteje so ohlapna tkiva posledica bolj intenzivnega hujšanja, ko se koža ne more prilagoditi. Tkiva se sčasoma zrahljajo tudi zaradi zrelejših let. Korekcija nadlakti je eden izmed posegov, ki povrnejo kvaliteto življenja, in mnogi, ki so masivno shujšali, so povedali, da je bil prav ta poseg tisti, katerega rezultat jih je še posebej razveselil.

Zaradi posebne strukture in anatomije maščobnih oblog je morebitna korekcija nadlakti zgolj z liposukcijo rezervirana le za mlajše paciente in za minimalne korekcije.

Običajno se želja po korekciji nadlakti pojavi pri mlajših pacientih, ki so shujšali, ali pa pri starejših, kjer je prišlo do ohlapnosti tkiv.

Treba je izsesati odvečno maščobo in hkrati zategniti odvečno kožo. Če je odvečne kože relativno malo, lahko brazgotino skrijemo v pregib. V primeru večjega izreza in zato daljše brazgotine je le-ta je postavljena na notranjo stran nadlakti in lahko sega od komolca do pazduhe, izjemoma tudi na prsni koš.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali sem primeren kandidat?
Kakšne so možnosti oblikovanja nadlahti?
Kje se nahajajo brazgotine?

Spoznajmo se

Imate vprašanje in ne najdete odgovora? Pišite nama, z veseljem odgovoriva in svetujeva. Če nama zaupate vašo telefonsko številko, vas pokličeva nazaj.

Imate vprašanje in ne najdete odgovora? Pišite nama, z veseljem odgovoriva in svetujeva. Če nama zaupate vašo telefonsko številko, vas pokličeva nazaj.

OGLEJTE SI TUDI

Nevio Medved, dr. med

specialist kirurg

Kaj je za vas lepota?

Lepota je nekaj, kar znajo zelo redki opisati z besedami, in nekaj kar prav vsi začutimo. Gre za edinstven občutek ugodja, ki je poznan slehernemu izmed nas. Čutimo jo lahko v naravi, v ljudeh okoli nas, vsekakor gre za občutke, ki nas napolnijo s pozitivni čustvi in v njih uživamo. Osebno v ljudeh lepoto doživljam predvsem kot odraz pozitivne življenjske energije, zadovoljstva in samozavesti. Tudi sam sem mnenja, da lepota, ki jo čutimo v ljudeh, prihaja od znotraj. 

Vaša lepotna načela?

Ko govorimo o lepotnih načelih v estetski kirurgiji, pacientom v prvi vrsti želim odpraviti določene ovire, da svoje telo doživljajo kot lepo, želim jim povrniti ali izgraditi samozavest, tako da na njihovem telesu povrnemo ali vzpostavimo skladnost in ravnovesje. Sledim njihovim realnim željam po naravnem in zmernem ter osveženim izgledom, kjer ni prostora za pretiravanje in vzbujanje pozornosti. Lépo pomeni naravno.

Kakšna lepota vas navdihuje?

Kot zelo čustvenega človeka me navdihuje vse lépo okoli mene, moja družina, narava, ljudje v moji bližini. Vsekakor pa bi izpostavil  občutek zadovoljstva in pozitivno energijo, ki jo občutim ob zadovoljnih pacientih, kjer notranji lepoti omogočimo, da zasije navzven.

Katero področje estetike vas najbolj navdušuje?

Navdušujejo me prav vsa področja estetike, vsako s svojimi izzivi.  Tudi z manjšimi, ambulantnimi posegi pomlajevanja lahko dosežemo veliko zadovoljstva. Z večjimi posegi oblikovanja telesa, pa se do neke mere približam skriti, neuslišani želji po kiparjenju … V tem preprosto uživam!

Reference

Nevio Medved, dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, član Slovenskega združenja za plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo – SZPREK. Leta 2006 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in v letu 2013 opravil specialistični izpit za področje plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije ter specialistični izpit Evropskega združenja plastičnih kirurgov, s čimer je pridobil naziv »Fellow of EBOPRAS«.
Praktične izkušnje s področja estetske kirurgije je pridobival kot dolgoletni sodelavec dr. Franca Planinška, v zadnjih letih je sodeloval tudi z dr. Barbaro Čokl. Leta 2017 je s kolegom dr. Igorjem Višnjarjem ustanovil ZASEBNO kliniko MedvedVišnjar estetska kirurgija.
Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu.
Od leta 2017 je zaradi prepoznanega izjemnega občutka in smisla za obrazno estetiko nacionalni inštruktor za oblikovanje obraza s polnili Belotero.

×

Igor Višnjar, dr. med

specialist kirurg

Kaj je za vas lepota?

Definirati lepoto je izjemno težavno in nerodno, saj obstaja toliko njenih različnih oblik in vrst. Zdi se mi, da so tisti, ki so življenju srečni, prav zaradi tega lepi. Ljudje, ki so zadovoljni, žarijo na poseben način. Pri tem ni potrebno stremeti k popolnosti, potrebno se je sprijazniti s stvarmi, ki jih v življenju ne moreš imeti in znati biti zadovoljen s tistim, kar imaš. Pogosto se nekaterih stvari, ki jih imamo, ne zavedamo in jih imamo za samoumevne ter jih ne znamo ceniti – ljubezen, zdravje, podpora doma, prijatelji.

Zunanja lepota je sicer pomemben dejavnik lastne samopodobe, a mora biti zgolj pika na i in ne osnova naše sreče.

Vaša lepotna načela?

Sem velik pristaš naravnega izgleda, kar je tudi moje glavno vodilo in poslanstvo. Vse preveč je volumskih presežkov pri oblikovanju telesa in obraza, brez prave predstave o obliki in proporcih, ki nas dejansko delajo privlačne. Čar je v tem, da poudariš tisto, kar je na nekom privlačno ter lepo in zakriješ manj privlačne in moteče poteze, obline, kljub temu pa ohraniš karakter človeka, ki je pred tabo. Ključna je zmernost.

Kakšna lepota vas navdihuje?

Zdi se mi, da nas dela lepe in posebne prav naša raznolikost in drugačnost, in prav vsak izmed nas v sebi na svoj način nosi lepoto. Harmonija obraznih ali telesnih potez je odraz lepega in privlačnega, hkrati pa kakšna drobna nepravilnost lahko deluje še bolje, še bolj simpatično in privlačno. Navdihuje me torej individualnost in unikatnost.

Katero področje estetike vas najbolj navdušuje?

Obožujem iskreno srečo in navdušenje, ki ga vidim v očeh pred mano, ko npr. s polnili oblikujem ustnice, in samozavest, ki izžareva iz zadovoljne ženske po povečavi ali dvigu prsi.

Reference

Igor Višnjar, dr. med., specialist kirurg
Klinika MedvedVišnjar, zasebna klinika za plastično in estetsko kirurgijo

UKC Ljubljana, Klinika za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo ter opekline

Strokovna področja
plastična, rekonstruktivna in estetska kirurgija, splošna kirurgija

Poklicna pot
Leta 2008 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in leta 2009 pričel s specializacijo iz kirurgije, leta 2015 je specialistični izpit opravil s pohvalo.

Ves čas svoje kirurške poti se je pod mentorstvom dr. Franca Planinška v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina in Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana intenzivno izobraževal na področju plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, svoje znanje pa je nadgrajeval na klinikah in estetskih centrih v Evropi in ZDA.
Je avtor in soavtor številnih člankov, predavatelj na kongresih estetske kirurgije doma in na področju bivše Jugoslavije.

Je soustanovitelj zasebne klinike MedvedVišnjar estetska in plastična kirurgija.

Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim peelingom.
Od leta 2017 je zaradi prepoznanega izjemnega občutka in smisla za obrazno estetiko nacionalni inštruktor za oblikovanje obraza s polnili Belotero.

×