Lipoliza

Imate podbradek, ‘ljubezenske ročke’? Bi se raje znebili ‘jahalnih hlač’? Z lipolizo bomo odpravili manjša področja maščobe, ki so vizualno zelo moteča, a jih ne morete odpraviti z dieto, vadbo ali nego.

Prijavi se na posvet
Rezultat

po enem do dveh mesecih

Trajanje posega

30 minut

Okrevanje

ni potrebno, pri tretiranju obraza 1-2 dni

Trajnost učinka

trajno, v kolikor ohranjamo telesno težo

O posegu

  • Lipoliza je nekirurški poseg, s katerim trajno odstranimo manjše skupke maščobnih oblog, katere ne moremo zmanjšati niti z dieto niti s telovadbo. Nasprotje lipolize je liposukcija, kirurški poseg, s katerim odstranimo veliko količino maščevja.
  • Pred posegom se bomo pogovorili o možnostih in vaših pričakovanjih.
  • Na del telesa, kjer bomo opravili tretma, najprej nanesemo anestetično kremo, da je postopek čim manj neprijeten. Nato z drobno iglo v maščobo vnesemo učinkovino, ki topi maščobo.
  • V eni uri po posegu se na mestu tretmaja pojavi blaga bolečina, rdečina in nežna oteklina, stranka občuti toploto, ki je posledica vnetja maščobnih celic. Na mestu tretmaja se pojavi zatrdlina, ko poteka proces topljenja maščobnih celic in celjenje. Zatrdline vztrajajo nekoliko dlje, vendar v naslednjem mesecu v celoti izginejo.
  • Poseg ne zahteva predpriprave ali dolgega okrevanja, prav tako ima malo neželenih učinkov. Stranka se lahko vrne na delovno mesto takoj, le v primeru posega na obrazu svetujemo bolniško odsotnost.
  • Tretirana območja je priporočljivo hladiti, protibolečinske tablete lahko zaužijete, a ni nujno, saj je bolečina zgolj minimalna, prisotna pa je lahko blaga srbečica ali rahlo pekoč občutek. Na licih ali podbradku posega ne moremo zakriti, zato priporočamo dan okrevanja, da oteklina nekoliko uplahne.

Maščobne obloge so, razen v primeru polnih prsi in lepe zadnjice, na ženskem, pa tudi moškem telesu pogosto del, ki ga najraje skrijemo. S hujšanjem, z dietami in s športno aktivnostjo si postavo do neke mere lahko oblikujemo in učvrstimo sami, a pogosto na najbolj motečih predelih maščoba trdovratno vztraja.

Injekcijska lipoliza je postopek, kjer z več manjšimi vbodi v lokalno nakopičeno maščobno tkivo vbrizgamo sredstvo, ki topi maščobo. Postopek je treba v dvomesečnih intervalih nekajkrat ponoviti, po približno pol leta pa stranka opazi končni rezultat, lepo oblikovan del telesa, ki smo ga tretirali. Pogosto je dovolj že en sam poseg.

Z zdravilom, ki ga vnesemo v maščobno tkivo, povzročimo vnetje in propad maščobnih celic, ki se po naravni poti izločijo iz telesa. Tretirani predel telesa je tako lepše in skladnejše oblikovan, pa tudi koža na tem delu postane mehkejša in bolj napeta.

Postopek je primeren za oblikovanje in odstranjevanje motečih maščobnih oblog podbradka in lic, vratu, nadlakti, manjših predelov trebuha, ledveno nakopičene maščobe (‘ljubezenske ročke’), na zadnjici, bokih (‘jahalne hlače’), notranji strani stegen, na notranjem delu kolen ...

Z lipolizo lahko odstranimo manjše in srednje velika območja lokalno nakopičene maščobe, ne moremo pa z lipolizo oblikovati telesa tako, kot to lahko storimo z liposukcijo VASER. Prav tako lipoliza ni nadomestilo za hujšanje.

Prednost lipolize pred liposukcijo je v tem, da gre za minimalno invaziven poseg, kjer okrevanje ni potrebno. Prav tako zaradi potrebnih več ponovitev telo pridobiva lepšo podobo postopno, zato je mnoge radovedne posameznike možno zlahka prepričati, da je privlačna postava posledica telovadbe in diete.

Pogosta vprašanja in odgovori

Liposukcija ni edini način odstranjevanja nakopičene maščobe. Injekcijska lipoliza je nekirurški poseg, medtem ko je liposukcija kirurški poseg. Z liposukcijo lahko v enem posegu odstranimo veliko količino maščevja, medtem ko lahko z lipolizo odstranimo samo manjše maščobne obloge. Če po liposukciji ostanejo manjša maščobna območja, jih odstranimo z lipolizo.
Lipoliza ni namenjena zmanjševanju telesne teže, lahko pa se s postopkom znebimo nezaželenih trdovratnih maščobnih oblog na določenem področju, npr. podbradku, na stegnih, trebuhu ali nadlakti, česar ne moremo doseči z dieto ali s telovadbo.
Rezultat posega je trajen oz. maščobne obloge trajno odpravimo, če po posegu stranka vzdržuje stalno telesno težo.
Za injekcijsko lipolizo je primeren vsakdo, ki ima moteče manjše lokalizirane maščobne obloge, npr. podbradek, ledveno nakopičena maščoba (‘ljubezenske ročke’), stegna (‘jahalne hlače’), notranja stran kolen, učinkovita pa je tudi na srednje velikih področjih, kot je spodnji del trebuha, nadlakti, hrbet in notranja stran stegen. Poseg ni primeren za mladostnike in otroke, nosečnice in doječe matere ter bolnike z nekaterimi hudimi boleznimi.
Običajno opravimo 2–4 terapije v 4- do 8-tedenskih intervalih.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se