Po nekaterih podatkih si danes že več kot tri četrtine moških po svetu odstranjuje ali oblikuje dlake po telesu tako, da jih bodisi krajša, brije ali striže. Vse več pa se jih odloča za lasersko odstranjevanje. Laserska tehnika, ki jo izvajamo na naši kliniki, je neinvazivna in neboleča, učinkuje pa na žive dele dlačnega mešička (folikla), ki omogoča tvorbo in obnovo korena dlake. Okrevanje po posegu z epilacijskim laserjem ni potrebno, nemudoma po posegu lahko nadaljujete z vašimi opravki. Z le nekaj obiski se boste za vedno poslovili od neprijetnih dlak na vašem telesu, dragoceni čas za nego telesa pa boste lahko izkoristili za bolj prijetno opravilo.

Smo edina klinika v Sloveniji, ki izvaja najsodobnejše lasersko odstranjevanje dlak po metodi Soprano Ice Platinum. Gre za t.i. Super Hair Removal (SHR) napredno tehnologijo z izjemno natančnim laserjem. Ta namreč v primerjavi s klasičnimi laserji v enem samem pulzu istočasno cilja na kar tri predele dlačic, ki so locirani v različnih globinah kože. Metoda je povsem neboleča, njena največja prednost pa je v primernosti za vse starosti in vrste kože, ter v tem, da povsem enako učinkuje tudi na svetle, tanke, sive in rdeče dlake.

Nove laserske metode kot je Soprano Ice Platinum pa so postale do uporabnikov predvsem prijaznejše in bolj prilagodljive: stranskih učinkov praktično ni, pokritost in natančnost ciljanja dlak je večja, z novo tehnologijo sočasnega ohlajevanja kože pa postopek postane povsem neboleč in bistveno krajši. Med ključnimi prednostmi je tudi ta, da posega ni več potrebno opravljati zgolj v zimskih mesecih, saj se po posegu z novo metodo lahko izpostavljate soncu. Zaradi svoje izjemne natančnosti laser deluje na vseh delih telesa ter tudi na manjših področjih, kot so: ušesa ter predel med obrvmi, ter prsti na rokah in nogah.

Na kratko o posegu

Vabimo vas k informativnemu posvetu, kjer bomo odgovorili na vsa vprašanja o tveganjih, pričakovanjih in prednostih laserskega odstranjevanja dlak. Lasersko odstranjevanje dlak je mogoče na vseh predelih telesa.

Za popolno odstranitev dlak je potrebno postopek večkrat ponoviti. Natančno število obiskov je odvisno od posameznika in preteklih posegov. Za dolgotrajni učinek je običajno potrebnih od pet do sedem obiskov.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako lahko ugotovim, če je moja koža primerna za lasersko odstranjevanje dlak?
Ali veljajo omejitve starosti za lasersko odstranjevanje dlak?
Za kakšne vrste dlak je primerno lasersko odstranjevanje?
Koliko obiskov je potrebnih za popolno odstranitev dlak?
Ali so z laserskim odstranjevanjem dlak povezana kakšna tveganja?
V kolikšnem času je možnih pet zaporednih terminov za lasersko odstranjevanje dlak?
Ali se lahko po posegu nemoteno sončim?

Spoznajmo se

Imate vprašanje in ne najdete odgovora? Pišite nama, z veseljem odgovoriva in svetujeva. Če nama zaupate vašo telefonsko številko, vas pokličeva nazaj.

Nevio Medved, dr. med

specialist kirurg

Kaj je za vas lepota?

Lepota je nekaj, kar znajo zelo redki opisati z besedami, in nekaj kar prav vsi začutimo. Gre za edinstven občutek ugodja, ki je poznan slehernemu izmed nas. Čutimo jo lahko v naravi, v ljudeh okoli nas, vsekakor gre za občutke, ki nas napolnijo s pozitivni čustvi in v njih uživamo. Osebno v ljudeh lepoto doživljam predvsem kot odraz pozitivne življenjske energije, zadovoljstva in samozavesti. Tudi sam sem mnenja, da lepota, ki jo čutimo v ljudeh, prihaja od znotraj. 

Vaša lepotna načela?

Ko govorimo o lepotnih načelih v estetski kirurgiji, pacientom v prvi vrsti želim odpraviti določene ovire, da svoje telo doživljajo kot lepo, želim jim povrniti ali izgraditi samozavest, tako da na njihovem telesu povrnemo ali vzpostavimo skladnost in ravnovesje. Sledim njihovim realnim željam po naravnem in zmernem ter osveženim izgledom, kjer ni prostora za pretiravanje in vzbujanje pozornosti. Lépo pomeni naravno.

Kakšna lepota vas navdihuje?

Kot zelo čustvenega človeka me navdihuje vse lépo okoli mene, moja družina, narava, ljudje v moji bližini. Vsekakor pa bi izpostavil  občutek zadovoljstva in pozitivno energijo, ki jo občutim ob zadovoljnih pacientih, kjer notranji lepoti omogočimo, da zasije navzven.

Katero področje estetike vas najbolj navdušuje?

Navdušujejo me prav vsa področja estetike, vsako s svojimi izzivi.  Tudi z manjšimi, ambulantnimi posegi pomlajevanja lahko dosežemo veliko zadovoljstva. Z večjimi posegi oblikovanja telesa, pa se do neke mere približam skriti, neuslišani želji po kiparjenju … V tem preprosto uživam!

Reference

Nevio Medved, dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, član Slovenskega združenja za plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo – SZPREK. Leta 2006 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in v letu 2013 opravil specialistični izpit za področje plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije ter specialistični izpit Evropskega združenja plastičnih kirurgov, s čimer je pridobil naziv »Fellow of EBOPRAS«.
Praktične izkušnje s področja estetske kirurgije je pridobival kot dolgoletni sodelavec dr. Franca Planinška, v zadnjih letih je sodeloval tudi z dr. Barbaro Čokl. Leta 2017 je s kolegom dr. Igorjem Višnjarjem ustanovil ZASEBNO kliniko MedvedVišnjar estetska kirurgija.
Z intenzivnim in poglobljenim izobraževanjem s področja estetske kirurgije, tako doma kot tudi v tujini, je pridobil znanja in izkušnje, ki omogočajo strokovno in celostno obravnavo pacientov, s posebnim poudarkom na naravnem in skladnem videzu.
Od leta 2017 je zaradi prepoznanega izjemnega občutka in smisla za obrazno estetiko nacionalni inštruktor za oblikovanje obraza s polnili Belotero.

×

Igor Višnjar, dr. med

specialist kirurg

Kaj je za vas lepota?

Definirati lepoto je izjemno težavno in nerodno, saj obstaja toliko njenih različnih oblik in vrst. Zdi se mi, da so tisti, ki so življenju srečni, prav zaradi tega lepi. Ljudje, ki so zadovoljni, žarijo na poseben način. Pri tem ni potrebno stremeti k popolnosti, potrebno se je sprijazniti s stvarmi, ki jih v življenju ne moreš imeti in znati biti zadovoljen s tistim, kar imaš. Pogosto se nekaterih stvari, ki jih imamo, ne zavedamo in jih imamo za samoumevne ter jih ne znamo ceniti – ljubezen, zdravje, podpora doma, prijatelji.

Zunanja lepota je sicer pomemben dejavnik lastne samopodobe, a mora biti zgolj pika na i in ne osnova naše sreče.

Vaša lepotna načela?

Sem velik pristaš naravnega izgleda, kar je tudi moje glavno vodilo in poslanstvo. Vse preveč je volumskih presežkov pri oblikovanju telesa in obraza, brez prave predstave o obliki in proporcih, ki nas dejansko delajo privlačne. Čar je v tem, da poudariš tisto, kar je na nekom privlačno ter lepo in zakriješ manj privlačne in moteče poteze, obline, kljub temu pa ohraniš karakter človeka, ki je pred tabo. Ključna je zmernost.

Kakšna lepota vas navdihuje?

Zdi se mi, da nas dela lepe in posebne prav naša raznolikost in drugačnost, in prav vsak izmed nas v sebi na svoj način nosi lepoto. Harmonija obraznih ali telesnih potez je odraz lepega in privlačnega, hkrati pa kakšna drobna nepravilnost lahko deluje še bolje, še bolj simpatično in privlačno. Navdihuje me torej individualnost in unikatnost.

Katero področje estetike vas najbolj navdušuje?

Obožujem iskreno srečo in navdušenje, ki ga vidim v očeh pred mano, ko npr. s polnili oblikujem ustnice, in samozavest, ki izžareva iz zadovoljne ženske po povečavi ali dvigu prsi.

Reference

Igor Višnjar, dr. med., specialist kirurg
Klinika MedvedVišnjar, zasebna klinika za plastično in estetsko kirurgijo

UKC Ljubljana, Klinika za plastično, rekonstruktivno in estetsko kirurgijo ter opekline

Strokovna področja
plastična, rekonstruktivna in estetska kirurgija, splošna kirurgija

Poklicna pot
Leta 2008 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in leta 2009 pričel s specializacijo iz kirurgije, leta 2015 je specialistični izpit opravil s pohvalo.

Ves čas svoje kirurške poti se je pod mentorstvom dr. Franca Planinška v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina in Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana intenzivno izobraževal na področju plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, svoje znanje pa je nadgrajeval na klinikah in estetskih centrih v Evropi in ZDA.
Je avtor in soavtor številnih člankov, predavatelj na kongresih estetske kirurgije doma in na področju bivše Jugoslavije.

Je soustanovitelj zasebne klinike MedvedVišnjar estetska in plastična kirurgija.

Njegovo ožje področje delovanja so estetski posegi dojk in trupa, posebno pozornost pa namenja manj invazivnim posegom pomlajevanja obraza s pomočjo botoksa, tkivnih polnil s hialuronsko kislino, dvigom obraza z nitmi in kemičnim peelingom.
Od leta 2017 je zaradi prepoznanega izjemnega občutka in smisla za obrazno estetiko nacionalni inštruktor za oblikovanje obraza s polnili Belotero.

×