Povečanje prsi z vsadki MOTIVA

Povečavanje prsi je eden izmed najbolj zaželjenih in najpogosteje izvajanih estetskih posegov na ženskem telesu. Lepo oprsje velja za najlepši simbol ženskosti. S posegom uresničimo željo po lepem, polnem dekolteju deklet in žensk, ki jim lastne prsi niso všeč, jim je dojenje odvzelo polnost ali pa so prsi izgubile mladostno prožnost. Enostaven poseg pomembno doprinese k dvigu samozavesti in zadovoljstva.

Prijavi se na posvet
Rezultat

takojšen, po treh mesecih dokončna oblika

Trajanje posega

1 ura, okrevanje na kliniki 4 do 12h. Domov se lahko odpravite še isti dan

Okrevanje

en mesec, vrnitev v službo v 1 tednu

Trajnost učinka

trajen

O posegu

Inovativne vsadke Motiva odlikujejo vrhunske lastnosti:

  • narejeni so iz mehkega in prožnega silikonskega gela, zato so prsi izjemno mehke in sledijo naravnemu premikanju telesa.
  • SmoothSilk svilnata površina zagotavlja najnižjo stopnjo možnih zapletov, kot je pojav vezivne ovojnice, dvojne kapsule, seroma ali anaplastičnega velikoceličnega limfoma.
  • Zaradi prožnosti jih lahko vstavimo skozi minimalno odprtino, brazgotina je pogosto dolga le 3cm.
  • Vsadke lahko vstavimo nad mišico, in kljub temu dosežemo naraven izgled oprsja. Posledično je okrevanje krajše in mnogo manj boleče.

Posvet

Obdobje od odločitve za poseg do operacije je običajno zelo čustveno. Pričakovanja in želje je potrebno uskladiti z dejstvi in omejitvami, ki so posledica materinstva in omejitev lastnih tkiv, kar se lahko kaže v manj prožni koži ali usahlosti prsi.
V tem obdobju je iskren in strokovno podprt pogovor o podrobnostih posega najpomembnejša naloga, ki jo kirurgi opravljamo.

Za lažjo izbiro velikosti vsadka na posvetu uporabimo 3D računalniško simulacijo, s katero zelo nazorno in natančno prikažemo učinek posega. Za še pristnejši prikaz so voljo so tudi posebni vložki, kjer v živo simuliramo velikost in izgled novih prsi. Trenutek, ko se stranka vidi v novi podobi, na obraz večine prikliče nasmešek in očitno zadovoljstvo.

Meritve

Pred vsakim posegom opravimo natančne meritve, ki omogočajo natančno načrtovanje posega. Namen meritev je določiti najprimernejši vsadek in kirurško tehniko povečave prsi (mesto reza, postavitev vsadka pod ali nad mišico, in odločitev, ali je ob povečavnju potreben tudi hkraten dvig prsi).

Izbira primernega vsadka

Na MedvedVišnjar estetski kliniki uporabljamo le vsadke vrhunske kakovosti - uporabljamo vsadke Motiva, ki so eni najnaprednejših in najvarnejših vsadkov na tržišču.

Vsadki Motiva imajo svileno in gladko SilkSurface® površino, izdelano s pomočjo 3D nanotehnologije. Površina je biokompatibilna, zaradi manjše možnosti adhezije bakterij in manjšega trenja deluje protivnetno. Posledično je možnost nastanka biofilma, vezivne ovojnice (kapsularna kontraktura), dvojne kapsule, poznih seromov ali BIA-ALCL pomembno zmanjšana.

Vsadki Motiva so opremljeni s tehnologijo QInside®. Gre za droben, s strani FDA odobren pasiven radiofrekvenčni čip na spodnji strani vsadka, preko katerega so dostopne informacije o vrsti in modelu vsadka, serijski številki, dimenzijah in datumu proizvodnje vsadka. Tehnologija QInside® je od leta 2004 odobrena s strani Ameriškega zveznega urada za živila in zdravila (FDA).

Na voljo sta dve obliki vsadkov, Motiva Round® (okrogli vsadki) in Motiva Ergonomix® (kapljičasti, anatomski vsadki). Najprimernejši vsadek izberemo glede na telesne proporce, višino in obliko telesa ter želje vsake posameznice.

Okrogle vsadke (Motiva Round®) uporabimo, ko želimo poudariti dekolte in dodati polnost v zgornjem polu prsi. Kapljičasti vsadki (Motiva Ergonomix®) so primernejši za posameznice, ki si želijo mehkih in naravnih prsi, ki sledijo gibanju telesa.

Izbiro velikosti prilagodimo željam vsake posameznice. Medtem ko širina vsadka mora biti v skladu z izmerjeno širino prsnega koša in bazo prsi, imamo na voljo več projekcij vsadkov (mini, demi, full, corse), s katerimi ob upoštevanju lastnosti tkiv prsi znamo prisluhniti individualnim željam o velikosti prsi.

Poseg

Poseg povečavanja prsi izvedemo v kratki splošni anesteziji, nekaj ur po posegu se lahko odpravite v domačo oskrbo.

Vsadke Motiva lahko vstavimo s pristopom v gubi pod dojko ali s pristopom tik ob kolobarju. Vsadke Motiva s tehniko shortscar™ vstavimo skozi izjemno kratek rez v gubi pod dojko, ki je pogosto dolg le 3cm. Prepričani smo, da kratka in skoraj nevidna brazgotina pomembno zaokroži privlačen izgled prsi.

Vsadek lahko položimo nad ali pod mišico, v določenih primerih pa izvedemo tehniko hibridne povečave prsi, kjer poleg vsadka za doseganje privlačne oblike uporabimo tudi lastno maščobo, ki jo odvzamemo med posegom. Z dodajanjem maščobe v zgornji del prsi lahko poudarimo dekolte brez uporabe večjih vsadkov ali pa z natančnim razporejanjem maščobe izboljšamo simetrijo prsi. Hibridno tehniko pogosto uporabimo pri aktivnejših posameznicah, ki ne želijo vstavitve vsadka pod mišico, okrevanje je zato krajše in enostavnejše.

Okrevanje po posegu

Poseg navadno spremljajo oteklina, občutljivost in bolečina, ki se dnevno zmanjšujejo. V primerih, ko vsadek vstavimo nad mišico, je okrevanje krajše in manj boleče.
Oteklina in občutek napetosti sta po posegu normalna in pričakovana. Prav tako je predel dekolteja v prvih tednih po posegu polnejši, saj vsadki potrebujejo čas, da se spustijo na svoje končno mesto. Oteklina postopno izzveni in prsi v nekaj mesecih dosežejo svojo končno velikost in obliko.

Ranice zašijemo s šivi, ki se raztopijo sami in jih ni potrebno odstranjevati. Na brazgotine je po zacelitvi ranic priporočljivo nameščati obliže micropore ali silikonske obliže, ki napravijo brazgotino še diskretnejšo.

V prvih nekaj dneh je potrebno aktivnosti nekoliko prilagoditi. Že po nekaj dneh lahko skoraj brez omejitev opravljate vsa običajna dnevna opravila. Priporočamo 7 do 10 dni bolniškega staleža, odvisno od narave dela, ki ga opravljate. 6 do 8 tednov po posegu je potrebno neprestano imeti nameščen kompresijski nedrček, ki prsi stabilizira in olajša celjenje, prav toliko časa je odsvetovana športna aktivnost z zgornjim delom telesa.

Nedrček ima tudi kasneje zelo pomembno vlogo pri ohranjanju videza prsi in preprečevanju raztezanja tkiv ter posledične povešenosti prsi. Vsadek tkiva dodatno obteži, zato je stalna nošnja nedrčka po posegu obvezna.

Zapleti

Čeprav so zapleti pri povečavanju prsi z vsadki izjemno redki, vas vseeno želimo seznaniti z morebitnimi spremembami, ki bi jih po posegu lahko občutili.

Pojav vezivne ovojnice

Vezivna ovojnica (kapsularna kontraktura) je brazgotinsko tkivo, ki lahko nastane okoli prsnega vsadka in ga lahko zažme in stisne. Posledično lahko dojka postane okrogla, trdna in/ali boleča. Ob uporabi varnih in naprednih vsadkov Motiva je takšen zaplet zelo redek.

Ruptura vsadka

Vsadki, ki jih uporabljamo, so izpolnjeni z gelom, ki se tudi v primeru rupture (razpoka ovojnice vsadka) ne razlije v okolico. Do rupture vsadka lahko pride zaradi poškodbe ali pa ruptura nastane brez jasnega razloga. Navadno se rupture silikonskega vsadka ne opazi (tiha ruptura). Vsadki Motiva imajo doživljenjsko garancijo, več o jamstvu si lahko preberete na spletni strani https://motiva.health/patients-product-warranty/.

Motnje v občutljivosti bradavic

Občutek na dotik na bradavici in koži dojke je po operaciji lahko prehodno zmanjšan. Včasih se ta težava pojavi v obliki neprijetnega draženja, izjemoma so lahko bradavice boleče. Vzrok je raztezanje živca, ki skrbi za čutnost bradavice po vstavitvi vsadka. Stanje se izboljša v nekaj dneh ali največ nekaj tednih.

Pogosta vprašanja in odgovori

Vsadek prsi napne in jih naredi nekoliko čvrstejše, zato je morda klasična preiskava z mamografom nekoliko težja za pregled perifernega tkiva dojke, medtem ko je večino dojke morda celo lažje pregledati. Mamografija dojk z vsadki je nekoliko zahtevnejša, a izkušen radiolog bo znal vključiti dodatne posnetke in končni mamografski posnetek zelo dobro interpretirati, v kolikor pa bo preglednost slabša, se lahko odloči za dodatno ultrazvočno ali magnentno resnonančno diagnostiko.
Ne. Vsadki nikakor ne motijo dojenja, saj med operacijo žleznega tkiva ne poškodujemo.
Za povečavanje prsi se ženske največkrat odločajo v dveh življenjskih obdobjih: bodisi v zgodnjih dvajsetih letih bodisi po zaključenem obdobju dojenja. Dekleta, ki imajo prsi po naravi manjše in jih to obremenjuje, lahko poseg opravijo takoj po dopolnjenem 18. letu starosti. Druga skupina so mlade mamice, pogosto nekaj let po porodu, ki si želijo povrniti obliko, videz in velikost prsi. Takrat pogosto s povečavo napravimo tudi hkraten dvig prsi.
Naši vodili pri povečavanju prsi sta zmernost in upoštevanje telesnih razmerij. Pri presoji o najbolj primernem vsadku nas vodi prepričanje, da je najpomembnejša skladnost, pa naj gre za obraz ali telo. Pri ženski z nekoliko večjo zadnjico smo tako lahko glede velikosti dojk nekoliko bolj drzni in obratno – ženski z izrazito drobnim in ozkim prsnim košem ne moremo predlagati velikih vsadkov, ki bi zaradi neproporcionalnosti delovali vsiljivo in nenaravno. Zelo veliki vsadki bolj vplivajo na naravna tkiva dojke. Mišica in žleza se stanjšata, kar dolgoročno lahko pomeni, da vsadki postanejo vidni in tipni. Tkiva so zaradi teže vsadka tudi bolj obremenjena in se predčasno povesijo.
Imate vprašanje
in ne najdete
odgovora?
Spoznajmo se